Page 1 of 1

Tannfelling og utvikling

Posted: Fri 02. Dec, 2011 5:01
by ODD
En litt spesiell vinkling men dog. I Steinerskolen mener man at et barn er skolemodent når det begynner å miste tennene. I følge antroposofien bør dette være rundt 7-års alder. Jeg har en 4-åring(+4 mnd.) som har løse fortenner nå. Når jeg søker på nettet står det om barn som har begynt å miste tenner ved 5-års alder. Har noen av dere som har tidlig utviklede småtroll merket dere om det er sammenheng mellom tidlig tannfelling og tidlig utvikling?

ODD

Re: Tannfelling og utvikling

Posted: Fri 02. Dec, 2011 10:01
by Lopi
Ingen tidlig start på tannfellinga her i huset, men selv husker jeg at jeg var tidlig ferdig med tannfellinga sammenlignet med resten av klassen, og jeg er født seint på året. Mistet ikke mine første tenner før jeg hadde passert 6 1/2 tror jeg, men var altså den første i klassen til å få på tannregulering ettersom jeg ble først ferdig med fellinga. Om det er noen sammenheng her vet jeg ikke og jeg har heller ikke vært borti denne problemstillinga før- kanskje noen andre har tanker eller kjenner til noe rundt dette?

Re: Tannfelling og utvikling

Posted: Thu 08. Dec, 2011 11:33
by Marit
Nei. Min eldste ligger langt foran resten av klassen når det gjelder intellektuell utvikling, og han har ikke så mye som en løs tann. Han fikk ikke sin første tann før han var 14 mnd. heller.

Re: Tannfelling og utvikling

Posted: Fri 09. Dec, 2011 6:07
by HANNE_S
Også hos oss gikk tannfelling i ca samme tempo som andre på samme alder :D