Høy scoring på wisc, dårig sosial - spørsmål

Velkommen til LykkeligeBarn's åpne forum.

Forumet er åpent for alle.
Vil man ha skrivetilgang må man registrere seg.
Foreldre, pedagoger, lærere og andre kan delta i diskusjonene. Husk at eventuelle svar fra foreningens medlemmer står for deres egen regning, og ikke nødvendigvis gjenspeiler foreningens meninger.

Vi håper forumet kan gi en gjensidig innsikt i hvordan det er å ha med barn med særlige forutsetninger (bmsf) å gjøre.

Det er nå utført en rekke endringer på sikkerheten på forumet.
- recaptcha er aktivert for godkjenning av registrering
- Det er aktivert Spambot med IP sjekk fra kjente adresser.
- Man må nå validere registrering av ny bruker med epost som blir sendt til oppgitt epost før tilgang blir gitt.

Moderators: Moderatorer, Foreldrekontakt

Post Reply
Humla
Posts: 10
Joined: Wed 13. Mar, 2013 10:10

Høy scoring på wisc, dårig sosial - spørsmål

Post by Humla »

Hei!

Vi har en sønn på snart 10 år, som er under full utredning på BUPA for tida, da han sliter med sosial kontakt med jevnaldrende, og kan til tider være utaggerende i skolesituasjonen. I den sammenheng har jeg noen spørsmål.

Vi har en gutt som er nysgjerring, oppsøker informasjonskanaler, og rett og slett sluker det meste nye av kunnskaper rått, en liten allviter, vil jeg betegne ham som. Lærte å lese da han var 4,5-5 år, og brukte mattebok for 2 klassinger, som hobbybok, siste året i barnehagen. Bruk av fremmedord er vanlig i språket hans, og blir brukt rett.

Gutten har gjennomført en wisc-test med psykolog, der scorer han høyt på alt, unntatt den sosiale biten, som ikke kom som noe sjokk for oss.
Faglig sett på skolen pr i dag, har han problemer med at oppgavene blir raskt gjort, og ikke får mer å gjøre, fordi lærere ikke har tid til å finne fler oppgaver. Gutten vår sliter med å opprettholde kontakt han får med jevnaldrende, blir liksom litt for intens for de fleste, så de viker unna. Han foretrekker kontakt med eldre/voksne, og har ingen problemer med det. Er et slikt sosialt problem, vanlig for et barn med høy begavelse? Er det normalt å utrede for Asberger og autisme for barn som er høyt begavede?

Bjørn
Medlem
Posts: 76
Joined: Tue 09. Oct, 2007 6:12

Re: Høy scoring på wisc, dårig sosial - spørsmål

Post by Bjørn »

Ja, dessverre er det mange barn i foreningen som har vært gjennom "mølla" med å bli utredet for både det ene og andre når utfordringen er at de går "bannas" eller trekker seg inn i seg selv av pur kjedsommelighet og mangel på forståelse, og at de føler seg som aliens i møte med jevnaldrende.

Foreslår at du sender en henvendelse til foreldrekontakt@lykkeligebarn.no og får en samtale. Blir dere medlemmer i foreningen får dere tilgang til forumets lukkede del, og der kan du finne mye hjelp og støtte - og ikke minst gode råd. Mange i foreningen har vært nøyaktig der du er nå!
Blir dere medlemmer kan dere også komme på treff. For mange barn i foreningen har det vært som et under å møte andre som er som dem selv. De føler seg plutselig ikke så alene i verden, og da blir hverdagen for mange lettere å takle.

Lykke til!!!

MammaMø
Medlem
Posts: 41
Joined: Wed 03. Nov, 2010 1:28

Re: Høy scoring på wisc, dårig sosial - spørsmål

Post by MammaMø »

Enig med Bjørn, kom dere inn i foreninga, her er det mye god støtte å hente med bakgrunn i at det er mange som har vært/er i tilsvarende situasjon som du beskriver. Vi har vært igjennom hele systemet, med utredning for ADHD og lidelser innenfor autismespekteret. Vi endte opp med en diagnose, annen spesifisert atferdsforstyrrelse, som ikke sier annet enn at det er noe ved gutten vårs atferd som er avvikende fra "forventet"............Vi har opplevd liten innsikt og vilje til å sette seg inn i tema fra skolens side og vi møtte liten innsikt og vilje i BUP systemet til å årsaksforklare noe av vår gutts atferd utifra høyt evnenivå, og hva det kan føre med seg av frustrasjoner ift å ikke bli sett, hørt og forstått. Vår gutt trøbler særlig i det sosiale samspillet med andre barn, men fungerer veldig bra sammen med voksne, og kan fungere greit i mindre grupper. I skolehverdagen har det vært mye utagering, og han opplever seg annerledes og misforstått, og har også mye han MÅ lære for å unngå dårlige reaksjoner. Lykke til !!

Humla
Posts: 10
Joined: Wed 13. Mar, 2013 10:10

Re: Høy scoring på wisc, dårig sosial - spørsmål

Post by Humla »

Takk for svar begge to! :D Nå ble jeg lettet og veldig glad her. Vi skal til psykologen igjen i morgen for å høre på svarene fra spørreskjemene vi har besvart om sosiale ferdigheter med tanke på autisme. Skal snakke med mannen min om dette med å ta kontakt med foreninga, spørs om ikke vi gjør det. :) Mammamø:
Vår gutt trøbler særlig i det sosiale samspillet med andre barn, men fungerer veldig bra sammen med voksne, og kan fungere greit i mindre grupper. I skolehverdagen har det vært mye utagering, og han opplever seg annerledes og misforstått, og har også mye han MÅ lære for å unngå dårlige reaksjoner.
Er som å lese om vår gutt dette, det er derfor vi har oppsøkt hjelp fra BUPA/PPT, gutten vår har ingen andre problemer

User avatar
roffe
Medlem
Posts: 262
Joined: Wed 17. Oct, 2007 6:41
Location: Levanger
Contact:

Re: Høy scoring på wisc, dårig sosial - spørsmål

Post by roffe »

Det er ikke noen sosial bit på WISC, så den kommentaren skjønner jeg ikke.
Rolf Lindgren
rolf.m.b.lindgren@gmail.com
Psykolog. Sertifisert på WISC.
Medarbeider i Nasjonalt kompetansesenter for evnerike barn.

Humla
Posts: 10
Joined: Wed 13. Mar, 2013 10:10

Re: Høy scoring på wisc, dårig sosial - spørsmål

Post by Humla »

:oops: Litt dårlig framlegging av meg der roffe. Det er gjort flere undersøkelser og intervjuer/samtaler med klinisk sosionom og psykolog, i tillegg er det foretatt en wisc.

Post Reply