3 år. Smart, frustrert og voldelig. Sammenheng?

Velkommen til LykkeligeBarn's åpne forum.

Forumet er åpent for alle.
Vil man ha skrivetilgang må man registrere seg.
Foreldre, pedagoger, lærere og andre kan delta i diskusjonene. Husk at eventuelle svar fra foreningens medlemmer står for deres egen regning, og ikke nødvendigvis gjenspeiler foreningens meninger.

Vi håper forumet kan gi en gjensidig innsikt i hvordan det er å ha med barn med særlige forutsetninger (bmsf) å gjøre.

Det er nå utført en rekke endringer på sikkerheten på forumet.
- recaptcha er aktivert for godkjenning av registrering
- Det er aktivert Spambot med IP sjekk fra kjente adresser.
- Man må nå validere registrering av ny bruker med epost som blir sendt til oppgitt epost før tilgang blir gitt.

Moderators: Moderatorer, Foreldrekontakt

Post Reply
mtmot
Posts: 1
Joined: Sun 31. Jan, 2016 2:48

3 år. Smart, frustrert og voldelig. Sammenheng?

Post by mtmot »

Vi har en gutt på 3 år som er smart, om han er meget begavet eller bare over snittet smart vet jeg ikke. Det vi sliter med er i hovedsak to ting. Han ble storebror da han var 2 år, og har siden slitt med søskensjalusi. Vi kan ikke stole på han mtp søstra, kaster f.eks ting etter henne. I barnehagen er han voldsom i lek, har vært en del episoder med biting, slått andre barn etc. Barnehagen har nå satt oss i kontakt med spes.ped i kommunen så vi blir tatt på alvor.

Gutten har veldig stor empatisk forståelse for andre, så manglende empati er ikke grunnen til at han er så voldsom. Jeg tror grunnen er at gutten er frustrert. At han oppfatter, og forstår mye mer enn han klarer å sortere. Bland dette med at det kom en søster som han oppfatter har tatt hans plass. Så blir det kaos i en liten gutt, og dermed en frustrasjon som dessverre kommer ut med en til tider voldelig adferd.

Er det andre med smarte barn som har opplevd at barna har en til tider for voldsom atferd? Noen som har gode råd hvordan hjelpe han å sortere tanker og følelser som til tider koker i han?

Post Reply