Evnerike og agresjon

Velkommen til LykkeligeBarn's åpne forum.

Forumet er åpent for alle.
Vil man ha skrivetilgang må man registrere seg.
Foreldre, pedagoger, lærere og andre kan delta i diskusjonene. Husk at eventuelle svar fra foreningens medlemmer står for deres egen regning, og ikke nødvendigvis gjenspeiler foreningens meninger.

Vi håper forumet kan gi en gjensidig innsikt i hvordan det er å ha med barn med særlige forutsetninger (bmsf) å gjøre.

Det er nå utført en rekke endringer på sikkerheten på forumet.
- recaptcha er aktivert for godkjenning av registrering
- Det er aktivert Spambot med IP sjekk fra kjente adresser.
- Man må nå validere registrering av ny bruker med epost som blir sendt til oppgitt epost før tilgang blir gitt.

Moderators: Moderatorer, Foreldrekontakt

Post Reply
stock
Posts: 2
Joined: Tue 16. Aug, 2016 6:07

Evnerike og agresjon

Post by stock »

En gutt i min sønns klasse er voldelig. Sønnen min kom for sent på skolen for å slippe oppstilling med ham. Min sønn fortalte at det var en annen gutt i klassen som ble slått, sparket og sklitaklet hver eneste dag. En annen gutt med foreldre fra Somalia ble kalt "sjokoladen" mange ganger hver dag. Han har også tatt kvelertak. Jeg kontaktet mor til gutten som ble utsatt for vold. Hun kontaktet skolen. Skolen ga den voldelige gutten eneundervisning og holdt han unna andre elever i en periode. Foreldrene til den voldelige gutten klagde til Fylkesmannen og fikk medhold i at Skolens opplegg var ulovlig.

Nå viser det seg at den voldelige gutten er evnerik. Hva kommer til å skje nå?

User avatar
mortenoslash
Medlem
Posts: 511
Joined: Mon 24. Sep, 2007 5:17
Location: Oslo
Contact:

Re: Evnerike og agresjon

Post by mortenoslash »

Det er heilt uråd å uttale seg om kva som vil hende i ein gitt sak, sidan alle saker skil seg frå kvarandre. Ofte er den kunnskapen ein får prega av at det er mykje som er teiepliktig, og difor ikkje allment tilgjengeleg.

Det at Fylkesmannen er inne og prøver ein sak gjer ofte at det kjem inn fagfolk som kan meir, og bør normalt gi sakshandteringa eit kvalitetsløft, så det er berre å håpe at det er dyktige fagfolk som held i saka vidare.
Morten Øen

Mine postingar er ut frå mine eigne meiningar, og ikkje på vegne av organisasjonar eg er eller har vore medlem av eller arbeidsgjevarar eg har eller har hatt.

stock
Posts: 2
Joined: Tue 16. Aug, 2016 6:07

Re: Evnerike og agresjon

Post by stock »

Nå i 3. klasse har gutten fått enetimer og forholdene for medelevene har blitt mye bedre. Men jeg syns det er dårlig av skolen å ikke ordne opp i dette før. Det er dårlig at det var nødvendig for foreldrene til den evnerike å klage til Fylkesmannen. Det har vært mye unødvendige ubehageligheter for alle parter. Min sympati er nå for den evnerike gutten og hans foreldre.

Mer åpenhet ville vært bra. Vi andre foreldrene må forholde oss til rykter. Jeg skjønner at skolen har taushetsplikt.

Post Reply