Bli medlem?

Velkommen til LykkeligeBarn's åpne forum.

Forumet er åpent for alle.
Vil man ha skrivetilgang må man registrere seg.
Foreldre, pedagoger, lærere og andre kan delta i diskusjonene. Husk at eventuelle svar fra foreningens medlemmer står for deres egen regning, og ikke nødvendigvis gjenspeiler foreningens meninger.

Vi håper forumet kan gi en gjensidig innsikt i hvordan det er å ha med barn med særlige forutsetninger (bmsf) å gjøre.

Det er nå utført en rekke endringer på sikkerheten på forumet.
- recaptcha er aktivert for godkjenning av registrering
- Det er aktivert Spambot med IP sjekk fra kjente adresser.
- Man må nå validere registrering av ny bruker med epost som blir sendt til oppgitt epost før tilgang blir gitt.

Moderators: Moderatorer, Foreldrekontakt

Post Reply
Mkrago
Posts: 5
Joined: Wed 20. Jan, 2016 11:31

Bli medlem?

Post by Mkrago »

Hei, jeg har en super liten gutt på 3,5 år. Som jeg lurer på om er begavet. Han har snakket i 7 ordssetninger fra han bare var 15 mnd. Som 2,5 åring begynte han på storbarnsavdelig i barnehagen, en av pedagogene har en tilleggsutdanning som logoped og sa at han allerede da snakket som en 4-5 åring. Han er ekstremt følsom, husker "alt" han har sett, hørt og opplevd. Både jeg og pappaen lå godt over snittet når vi ble testet som barn. Vi har begge hatt utfordringer på skolen og ikke trivdes pga manglende utfordringer. Jeg skulle hente han i barnehagen for noen dager siden og han satt og lekte med kritt, jeg må bare skrive litt var kommentaren når jeg prøvde å dra. Se mamma, jeg har skrevet en E og en J ropte han strålende fornøyd. Noen som faktisk stemte. Rundt 3 årsdagen la han puslespill med over 100 biter.

Som 2 åring kunne han minst 20-25 barnesanger, han husker alle barnebøkene sine på rams og elsker å "lese" høyt for seg selv og andre. Han bruker ord som sirkulere, evaluere, vurdere, spøkelsesbil (i betydningen biler som kjører mot kjøreretningen på motorvei) og konkludere osv på riktig måte og til riktig tid.

Han forteller så fantastiske historiersom er så realistiske til tider at barnehagen blir bekymret for hva som skjer hjemme, andre ganger er det så fantasifulle og med så mye detaljer at man blir helt matt. Han spør ALLTID om ALT. Han er ekstremt nysgjerrig, krever svar og gir seg ikke, men han akseptere heldigvis: vet ikke, som svar. Han er veldig påståelig og gir seg bare hvis vi begrunner svaret vårt. Han er en fantastisk liten gutt, og for oss er jo dette helt normalt da han er vårt første barn, men jeg blir så usikker når ABSOLUTT alle vi treffer påpeker hvor flink han er språklig, eller tror at han er 1-2 år eldre.

Motorisk ekstremt tidlig frem til 9-10mnd da språket begynte å komme, da stagnerte det ganske mye. Han er en aktiv gutt, trengte ekstremt lite søvn som baby. Har en imponerende finmotorikk, men ellers en skikkelig kløne. Lærte bla ikke å hoppe før etter han ble 3.

Høres dette ut som en begavet liten gutt?

Bobli
Medlem
Posts: 378
Joined: Fri 19. Oct, 2007 3:40

Re: Bli medlem?

Post by Bobli »

Hei, og velkommen.
Synes det høres ut som gutten din er en fining, og mye av det du forteller ville nok fått meg også til å tenke i retning av evnerikhet. For min del synes jeg det er vanskelig å si at sånn er en evnerik unge og sånn er den ikke. Særlig når de er så små. Foreslår at du tar kontakt med en av foreldrekontakene til LB. :)

Sokrates
Medlem
Posts: 58
Joined: Sun 06. Jul, 2014 6:11

Re: Bli medlem?

Post by Sokrates »

Velkommen :)! Mye av dette høres kjent ut. Spørring og påståelighet spesielt ;)... Vi har en gutt som nå er 4,5år. Merket allerede når han var 2 år at alt var ikke "helt vanlig". Ta gjerne kontakt med Lykkelige Barns foreldrekontakt (kontaktinfo på nettsiden) for en prat. For oss var det viktig å snakke med noen som forsto. I tillegg har vi en fin lukket fb- gruppe for medlemmer.

Post Reply