Intelligent skole

Velkommen til LykkeligeBarn's åpne forum.

Forumet er åpent for alle.
Vil man ha skrivetilgang må man registrere seg.
Foreldre, pedagoger, lærere og andre kan delta i diskusjonene. Husk at eventuelle svar fra foreningens medlemmer står for deres egen regning, og ikke nødvendigvis gjenspeiler foreningens meninger.

Vi håper forumet kan gi en gjensidig innsikt i hvordan det er å ha med barn med særlige forutsetninger (bmsf) å gjøre.

Det er nå utført en rekke endringer på sikkerheten på forumet.
- recaptcha er aktivert for godkjenning av registrering
- Det er aktivert Spambot med IP sjekk fra kjente adresser.
- Man må nå validere registrering av ny bruker med epost som blir sendt til oppgitt epost før tilgang blir gitt.

Moderators: Moderatorer, Foreldrekontakt

Post Reply
MaMarianne
Medlem
Posts: 112
Joined: Tue 11. Sep, 2007 5:43

Intelligent skole

Post by MaMarianne »

Etter å ha lest div. innlegg fulle av frustrasjon over manglene i det norske skolesystemet, synes jeg det er på høy tid å tenke litt mer på å dra i gang en norsk versjon av Mentiqa/Athene-skolene. Jeg har opplegg og materiale (som jeg har brukt til mine egne barn i hjemmeundervisningen), men jeg trenger innspill. Hva slags skole vil dere har for barna deres hvis dere kan velge helt fritt på øverste hylle?

User avatar
roffe
Medlem
Posts: 262
Joined: Wed 17. Oct, 2007 6:41
Location: Levanger
Contact:

Re: Intelligent skole

Post by roffe »

MaMarianne wrote:Etter å ha lest div. innlegg fulle av frustrasjon over manglene i det norske skolesystemet, synes jeg det er på høy tid å tenke litt mer på å dra i gang en norsk versjon av Mentiqa/Athene-skolene. Jeg har opplegg og materiale (som jeg har brukt til mine egne barn i hjemmeundervisningen), men jeg trenger innspill. Hva slags skole vil dere har for barna deres hvis dere kan velge helt fritt på øverste hylle?
Jeg vil ha en skole som er basert på pedagogiske prinsipper som det er vitenskapelig belegg for ... og det er det, rent generelt, dårlig med.

Som jeg har sagt til det kjedsommelige før, det står endel om det her:
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.h ... A9649C8B63

Disse metodene er bare beregnet på stoff som tradisjonelt regnes som puggestoff og gjør innlæring av fakta svært effektivt (unger elsker fakta). De funker på alt fra barnehage til universitetsnivå. I USA kan en kjøpe ferdige opplegg basert på metodene, i Norge må en utvikle sjøl og det krever sitt. Det finnes nordmenn som har kompetanse på disse metodene og bruker dem sjøl, Martin Ystenes bruker noe som ligner, tror jeg, men som har forbedringspotensiale.

Hvis disse metodene brukes til generell innlæring og kombineres med gruppe- og klasseromsundervisning får en mye mer kunnskapsrike (og som en konsekvens, også mer spennende) elever.
Rolf Lindgren
rolf.m.b.lindgren@gmail.com
Psykolog. Sertifisert på WISC.
Medarbeider i Nasjonalt kompetansesenter for evnerike barn.

User avatar
AFOSSELI
Medlem
Posts: 52
Joined: Mon 01. Oct, 2007 7:37
Location: Stavanger

Re: Intelligent skole

Post by AFOSSELI »

Heisann !
jeg har inge pedagogisk utdannelse og heller ikke peiling på hvilke undervisnings metoder som er best, men jeg har et barn som misstrives veldig sossialt i den vanlige skolen og suger til seg som en svamp de få ekstra utfordringene skolen har kapasitet til å gi ham faglig. Jeg er overbevist om at han ville blomstre om han kunne få være i et slikt miljø som dere beskriver, og bli utfordret på alle plan, det måtte vært fantastisk om noe slikt kunne bli en realitet.
Om han kunne få muligheten til å dyrke frem alt det som bor i ham istedenfor å skjemmes av alt han kan fordi samfunnet ikke aksepterer at man er flinkere enn gjennomsnittet. Jeg synes du har en fantastisk ide her :-)
Anita Fosseli
afosseli@Technip.com
Mob 47 75 22 77

MaMarianne
Medlem
Posts: 112
Joined: Tue 11. Sep, 2007 5:43

Re: Intelligent skole

Post by MaMarianne »

Vi har noen få år på oss før alle disse barna våre blir ungdommer med alt det fører med seg. Til da bør vi ha tenkt ut noe lurt. Jeg ser for meg nærmest en sånn intelligent Harry Potter-skole (der man riktignok ikke kan lære å trylle, men til gjengjeld å tenke, forske, drøfte og skape) som kan være et miljø for ungdommene både i og utenfor skoletiden. Ka dokker trur?

Pearl
Posts: 7
Joined: Wed 16. Apr, 2008 10:17

Re: Intelligent skole

Post by Pearl »

Å dette hadde vært fantastisk, men vi bor vel på feil side av landet til å sende poden på noe sånt.
Men jeg er sikker på at mange HB barn hadde hatt veldig mye igjen for en skole med likesinnede, andre som liker å lære, som synes det er kjekt med matematikk osv. Min gutt hadde elsket det. Selv er jeg under utdanning til å bli lærer og ser mer og mer hvor feilslått intigreringen iskolen er, mye av grunnen til dårlige resultater internasjonalt tror jeg er fordi det er alt for mye sosial uro i klasserommet. Det bør være mer rom for spesialundervisning på alle plan. Jeg skrev nettopp i en oppgave at elever trives best i grupper med likesinnede fordi da skiller de seg ikke alltid ut. Ja, den gjelder for både de smarte og de som er mindre smarte.
Kommer det en skole som har noe ekstra i Stavanger området så gi meg beskjed, da vil vi skjekke det ut.

Post Reply